سعی کنیم اصلح را انتخاب کنیم/ غفلت از دام‌ دشمنان و خستگیِ راه، دو مانع پیشرفت
کد خبر: ١٦١٣٤٩ تاریخ انتشار: ٠٩ دي ١٣٩٨ - ١٨:١٥
صفحه نخست » مطالب وسط
حضرت آیت الله مصباح یزدی:
سعی کنیم اصلح را انتخاب کنیم/ غفلت از دام‌ دشمنان و خستگیِ راه، دو مانع پیشرفت

در این تاریخ چهل ساله ما، یکی از ایامی که شایسته است آن را از ایام الله حساب کنیم و از مصادیق این اصطلاح قرآنی «ایام الله» بدانیم، روز نهم دی سال ۸۸ است که....

به گزارش صابرنیوز، در فرهنگ اسلامی، اوقاتی که برخی حوادث در آن واقع شده است، به نام «ایام الله» نامیده می‌شود. علی الظاهر این یک واژه خاص قرآنی است و در حد اطلاع ما جای دیگری این واژه به کار نرفته است.

 

قرآن این کلمه را در آیه «وَ ذَکِّرهُم بِأیّامِ الله»(ابراهیم، 5) استفاده کرده است و روزهایی را به نام روز خدا نامیده است که دراین روزها خدا بهتر شناخته می‌شود و آثار الهی بیشتر ظهور پیدا می‌کند. هم رحمت‌های خدا بیشتر آشکار می‌شود و هم راه خدا بیشتر ثابت و استوار می‌شود.

 

غفلت از دام‌ها و خستگیِ راه، دو مانع پیشرفت

نظام جمهوری اسلامی ایران که برخاسته از انقلاب عظیمی است و در تاریخ ما بلکه در تاریخ بشریت کم‌نظیر است، از «حوادث عبرت آموز» و «ایام الله» برخوردار است.

 

جریاناتی در طول این چهار دهه اتفاق افتاده است که از یک طرف هشدار دهنده برای انسان‌ها است که مراقب باشند، در دره‌های هولناک سقوط نکنند و در دام شیاطین بزرگ و کوچک نیفتند و از آن طرف اعتمادشان به خدا و یاری خدا بیشتر شود و هیچ وقت یأس و نا امیدی از خدا را در خود راه ندهند.

 

آن‌چه مانع پیشرفت انسان می‌شود، یا غفلت از مشکلات و دام‌هایی است که دشمنان می‌گسترانند و انسان ناخودآگاه در آنها واقع می‌شود، و یا در اثر خستگی و صعوبت راه و برخورد با مشکلات است که آرام آرام روح دلسردی بلکه یأس و ناامیدی در او پدید می‌آید.

 

 ضرورت بازبینی حوادث گذشته

قرآن کریم یادآوری حوادث گذشته‌ای که می‌تواند از طرفی هشداری باشد برای جلوگیری از سقوط در دره‌های هلاکت‌بار و از طرفی موجب افزایش امید به موفقیت و یاری خدا باشد را «ایام الله» نامیده است.

 

 طبق این آموزه قرآن کریم، ما باید از این درس الهی استفاده کنیم و حوادثی را که در گذشته و مخصوصا در این چهار دهه پس از انقلاب برای ما اتفاق افتاده است بازبیینی کنیم، چه آن حوادثی که در اثر توطئه‌های دشمنان قسم خورده موجب مشکلاتی برای مردم شده است و چه آنها که موجب امیدواری بیشتر می‌شود.

 

ما از طرفی باید حوادث گذشته را  از این زاویه نگاه کنیم که چه خطرهایی برای گذشتگان پیش آمده است و یا چه غفلت‌هایی از دام‌های شیاطین برایشان پیش آمده که موجب عقب‌ماندگی یا کندی کارشان شده است و از طرفی باید از این زاویه نگاه کنیم که مددهای الهی و غیبی و نصرت‌های خدا و وعده‌هایی که برای پیروزی مومنین و غالب شدن بر کفار و دشمنان گفته شده، چگونه رخ داده است.

 

۹ دی ۸۸ از ایام الله انقلاب

در این تاریخ چهل ساله ما، یکی از ایامی که شایسته است آن را از ایام الله حساب کنیم و از مصادیق این اصطلاح قرآنی «ایام الله» بدانیم، روز نهم دی سال ۸۸ است که سالروز این یوم الله را باید همواره سعی کنیم زنده نگه داریم و خاطراتش را بازگو کنیم تا آیندگان فراموش نکنند،

 

هم در جهت مثبتش که بهره‌مندی از نصرت‌های الهی و کمک‌های غیبی و فوق انتظار را از آن دوره عبرت بگیریم، و هم از آن اتفاقات عبرت بگیریم تا در دام شیاطین گرفتار نشویم و پیش‌بینی کنیم که آنها چه نقشه‌هایی را برای ما دارند ترسیم می‌کنند و چه مقدماتی را برای تضعیف ما دارند فراهم می‌کنند و برای مقابله با آنها و مقاومت در مقابل برنامه‌های سختی که برای ما پیش‌بینی می‌کنند و برای رویارویی با این مشکلات و پیروزی بر دشمنان، خودمان را آماده کنیم.

 

ایمان به خدا عامل اصلی موفقیت ملت ایران

 دشمن در طول این چهار دهه همه این راه‌ها را طی کرده است و از همه توانایی‌های خودش در عرصه‌های مختلف برای براندازی این نظام و جلوگیری از گسترش قدرت و نفوذش در منطقه و جهان، بهره گرفته و توطئه‌هایی چیده است،

 

ولی خوشبختانه به یاری خدا از هیچ کدام از این نقشه‌ها و توطئه‌ها طرفی بر نبسته و مجموعا همه اینها به نفع جمهوری اسلامی و نظام الهی تمام شده است و آنها روز به روز عقب نشینی کرده و احساس شکست کرده‌اند.

 

تا این که به این نتیجه رسیده‌اند که ما باید با عامل اصلی موفقیت این مردم که این نظام را به پا کردند، مبارزه کنیم. پس به دنبال کشف این عامل رفتند و بنا را بر این گذاشتند که اگر بتوانند این ریشه اصلی را بخشکانند.

 

بالاخره دانشمندان و محققانشان به این نتیجه رسیدند که عامل اصلی پیروزی ملت انقلابی ایران « ایمان به خدا» است و از نتایج ایمان به خدا، پیروی از ولایت فقیه است.

 

ثمرات ایمان مردم

دشمنان متوجه شده‌اند که ایمان به خدا باعث می‌شود مردم در هیچ حالی ناامید نشوند و از دستورات الهی برای رفتارهای خودشان استفاده کنند و از تجربه‌های گذشته که بخصوص در کتاب‌های الهی آمده است بهره ببرند و بالاخره در سایه پیروی از دستورات الهی دل به یک رهبر الهی ببندند،

 

رهبری که از جهات مختلف شایستگی رهبری این ملت را دارد و می‌تواند عامل پیروزی و وحدت این مردم باشد؛ یعنی همان که در فرهنگ ما به نام ولایت فقیه شناخته می‌شود.

 

 در واقع ولایتمداری فرعی از ایمان به خدا است و اگر مردم ایمان به خدا نداشتند نتیجه‌اش ولایت‌مداری نمی‌شد.

 

باید درس‌های روز ۹ دی را مرور کنیم

برای استفاده از ایام الله و بزرگداشت حوادث امروز و بهره‌مندی از درس‌های آموزنده این جریان تاریخی باید از طرفی سعی کنیم آگاهی‌های دینی‌مان را افزایش بدهیم تا آنها موفق نشوند به نام دین و برخی مذاهب مطالبی را به خورد جامعه بدهند که آن ها را از مسیر اصلی دور کند.

 

طرفی نیز باید آگاهی‌های سیاسی اجتماعی‌مان را گسترش بدهیم تا با تبلیغات سوئی که انجام می‌دهند نتوانند نسل آینده ما و حتی برخی از افراد ناآگاه جامعه فعلی را فریب بدهند و چنان القاء کنند که شما قدرت مقاومت ندارید و شکست می خورید و القاء کنند که یکی از راه‌های شکست شما نیز همین تحریم‌های اقتصادی است.

 

برای مصونیت از توطئه‌ها و موفقیت در مقابل دشمن، باید درس‌های روز ۹دی را مرور کنیم و آن را زنده نگه داریم، تا هم برای نسل موجودمان بازگو و یادآوری شود، و هم جلوگیری شود از این که نقشه‌هایشان برای نسل آینده ما به ثمر برسد.

 

سه راهکار اصلی برای مقاومت در برابر دشمن

کار اصلی ما برای مقاومت در مقابل این توطئه های دشمنان، افزایش معلومات دینی، کسب بصیرت اجتماعی، تقویت روح توکل بر خدا، ایمان به خدا، اطاعت اوامر الهی و از جمله اطاعت از مقام ولایت فقیه است که جانشین امام معصوم و او جانشین رسول خداست و او نیز اطاعتش پرتوی از اطاعت الهی است.

 

ما عموم مردم خوب است که بر اساس آموزه قرآن کریم به همدیگر سفارش کنیم «اإِنَّ الْإِنْسانَ لَفِي خُسْرٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ» (عصر،2 .3) ما باید به همدیگر سفارش کنیم که هرکس در هر مقامی هرجایی در هر شرایطی هست سعی کند:

 

1 هر روز اندکی بر معلومات دینی خودش بیافزاید،

2اندکی بصیرت اجتماعی سیاسی اش را افزایش دهد تا عمق بیشتری پیدا کند،

3 ندکی در راه اطاعت خدا و پیغمبر (ص) و رهبر دینی ما که جانشین امام معصوم هست روحیه تسلیم و انقیاد و اطاعت بیشتر پیدا کند.

 

 باید اصلح را انتخاب کنیم! اصلح یعنی چه؟

ما عموم مردم باید سعی کنیم اصلح را انتخاب کنیم.

اصلح یعنی چه؟ یعنی کسی که دین را بهتر شناخته باشد، مصالح جامعه را بهتر درک کند، و ملکه تقوا و دین‌مداری او از دیگران قوی‌تر باشد. برای نمایندگی مجلس یا هر پست دیگری که مردم به نحوی دخالت در تحقق آن دارند، این سه شاخص را باید ملاک اصلی قرار بدهیم.

 

البته شاخص‌های فرعی بعدی هم هست؛ کارآمدی و تجربه و اینها هم هست که در درجه دوم قرار می‌گیرد. ولی شاخص‌های اصلی همان سه چیزی است که ملاک صلاحیت برای مقام رهبری جامعه است و مرتبه نازله آن در مسئولین کشور ظهور پیدا می‌کند، مسئولینی که طبق عرف فرهنگی و سیاسی ما در قوای سه گانه ظهور پیدا می‌کنند و شناخته می‌شوند.

 

سعی کنیم هرچه می توانیم کسانی سر کار بیایند که در این شاخص ها بر دیگران اولویت داشته باشند.

 

فراموش نکنیم که موفقیت در همه فعالیت‌های انقلابی و خصوصا انتخاب مسئولین و نمایندگان اصلح، مرهون توکل بر خدا و توسل به اولیاء خداست.





منبع: رجانیوز 




Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه