درد خودباختگی؛ رنج‌نامه‌ی حقارت‌زده مشاور ظریف خطاب به جوبایدن
کد خبر: ١٦٢٩٦٢ تاریخ انتشار: ٢٦ اسفند ١٣٩٩ - ١٦:٥٢
صفحه نخست » مطالب وسط
درد خودباختگی؛ رنج‌نامه‌ی حقارت‌زده مشاور ظریف خطاب به جوبایدن

نه تلاش ظریف برای انتخاباتی کردن مسائل منافع ملی می‌تواند به ثمر برسد و نه عجز و لابه‌های مشاوران و وابستگان وزارت خارجه مفید واقع خواهد شد.

 
 
علی خرم از مشاورین و نزدیکان دولت روحانی هم دست به قلم شده و رنجنامه‌ای منتشر کرده که نه تنها توهم سابق اصلاح‌طلبان در خصوص دولت بایدن را نشان می‌دهد که در بند بند آن می‌توان خودباختگی و تحقیرزدگی را ملاحظه کرد.
 
 
به گزارش رجانیوز؛ خرم در مطلبی با عنوان «آقای بایدن قرار این نبود!» نوشته است: «آقای بایدن یـــا قــول‌شکن هستید یا ضعیف‌الاراده، از صراحت لهجه پوزش می‌خواهم، مگر شما نبودید که در ایام مبارزات انتخاباتی با قطعیت حرف از بازگشت سریع و بی‌قید و شرط به برجام می‌زدید؟ مگر شما نبودید که نور امید در دل ملت ایران و سایر ملل جهان به‌وجود آوردید که بعد از دوران تاریک دونالد ترامپ، قرار است شما دوران احترام و منافع متقابل را با کشورمان و سایر کشورها شروع کنید؟ مگر شما سخن از مذاکره و تلاش‌های دیپلماتیک نگفتید؟ مگر ایران با صراحت و با علاقه از روز اول حکومت شما، اعلام نکرده که آماده است همه آنچه را در زمینه هسته‌ای و در چارچوب برجام جلو رفته، برگرداند منوط به اینکه شما هم تحریم‌های من‌درآوردی و فراقانونی دونالد ترامپ را بردارید و به برجام برگردید؟ پس چی شد؟ آیا دنبال بهانه می‌گردید تا قولتان را بشکنید؟ »
 
وی با ادبیاتی عجیب خطاب به رئیس جمهور آمریکا نوشته است: «می‌دانید در همان هفته اول دوران ریاست‌جمهوری شما مقاله‌ای نوشتم و هشدار دادم که احساس می‌شود می‌خواهید استراتژی اشتباهی را در مورد ایران اتخاذ کرده و در بازگشت به برجام تاخیر کنید و شرط و شروط برای بازگشت بگذارید. اکنون بعد از یک ماه و نیم آن احساس به یقین تبدیل شده است. مردم ایران تصور می‌کردند دوران دونالد ترامپ جنایتکار، یک استثنا در تاریخ سیاسی آمریکا بر قاعده بوده است که فرهیختگان کشور شما به‌سرعت به جبران آن می‌پردازند، همچنانکه پیام‌هایی که در آن دوران از حزب دموکرات آمریکا و تیم قبلی آقای اوباما که شما جزئی از آن بودید، ارسال می‌شد، حاکی از این بود که در مقابل جنایات دونالد ترامپ مقاومت کنید که این دوران زودگذر است! این دلیلی بود که انتخابات در آمریکا برای مردم ما بسیار جذاب و قابل توجه بود به‌ترتیبی که از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران جدی‌تر گرفته شد چون به سرنوشت تک‌تک ایرانی‌ها مربوط می‌شد. همه مردم ایران لحظه‌شماری می‌کردند که شما پیروز شوید، می‌دانید برای چه؟ برای اینکه دوران جنایت‌بار دونالد ترامپ به پایان برسد و دو کشور ایران و آمریکا راه مصالحه و آشتی و صلح به‌جای خصومت را در پیش گیرند. اکنون هم مردم ایران دارند بر روی رفتار و اعمال شما قضاوت می‌کنند و شما را ادامه‌دهنده همان سیاست‌های زورگویانه دونالد ترامپ می‌بینند.»
 
وی در حالی در مطالب خود به تمجید از اوباما پرداخته که 700 تحریم از 1500 تحریم پس از برجام علیه ایران در زمان ریاست جمهوری اوباما و معاونت بایدن علیه ایران وضع شده است. همچنین عملکرد ضعیف دولت در ادامه برجام بدون حضور آمریکا و هزینه‌ساز نکردن خروج از برجام برای دونالد ترامپ، این پیام را به هیات حاکمه این رژیم مخابره کرد که فشار، زورگویی و نقض عهد هزینه‌ای برای یک‌جانبه گرایی آمریکا ندارد.
 
اعترافات خرم البته نشان داده که حامیان دولت همه مسائل کشور را به صورت غیرخردمندانه‌ای تحلیل می‌کنند. همان گونه که ظریف خروج آمریکا از برجام را غیرواقعی می‌پنداشت و پیروزی ترامپ در مقابل بایدن را مطرح کرده بود، تیم رسانه‌ای نزدیک به دولت، پیروزی بایدن و دموکرات‌ها را مساوی با رفع تحریم‌‌ها معرفی می‌کرد.
 
 
 
به نظر می‌رسد نه تلاش ظریف برای انتخاباتی کردن مسائل منافع ملی می‌تواند به ثمر برسد و نه عجز و لابه‌های مشاوران و وابستگان وزارت خارجه مفید واقع خواهد شد. آنچه آمریکایی‌ها می‌فهمند زبان قدرت است. قدرتی که در هشت سال حاکمیت اصلاح طلبان سایش پیدا کرده و تصویری ضعیف از ایران را به نمایش گذاشته است. با تغییر این تصویر به ایران قدرتمند و خنثی سازی تحریم‌ها می‌توان به پایان فشارها امیدوار بود.
 




Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه