نامه مهم احمد توکلی به مجمع تشخیص و مجلس پشیمانی بزرگ یکی از حامیان FATF/ احمدتوکلی خطاب به دولت و مجلس: فرمول اروپا حتی از «نفت در برابرغذا» برای رژیم صدام هم تحقیرکننده‌تر است
کد خبر: ١٥٩١٧٤ تاریخ انتشار: ٢٥ بهمن ١٣٩٧ - ٢٣:٠٨
صفحه نخست » مطالب وسط
نامه مهم احمد توکلی به مجمع تشخیص و مجلس پشیمانی بزرگ یکی از حامیان FATF/ احمدتوکلی خطاب به دولت و مجلس: فرمول اروپا حتی از «نفت در برابرغذا» برای رژیم صدام هم تحقیرکننده‌تر است

احمد توکلی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که قبلا از حامیان پذیرش خواسته‌های FATF بود اکنون درباره سازوکار مالی جدید اروپا موسوم به اینستکس وFATF خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس نامه ای نوشته است که در آن دولتی ها را به خاطراستقبال از اینستکس سرزنش کرده و مسیر دولت را منجر به تنگ تر شدن معیشت مردم معرفی میکند.

 احمد توکلی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که قبلا از حامیان پذیرش خواسته‌های FATF بود اکنون درباره سازوکار مالی جدید اروپا موسوم به اینستکس وFATF خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس نامه ای نوشته است که در آن دولتی ها را به خاطراستقبال از اینستکس سرزنش کرده و مسیر دولت را منجر به تنگ تر شدن معیشت مردم معرفی میکند.
احمد توکلی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که قبلا از حامیان پذیرش خواسته‌های FATF بود اکنون درباره سازوکار مالی جدید اروپا موسوم به اینستکس وFATF خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس نامه ای نوشته است که در آن دولتی ها را به خاطراستقبال از اینستکس سرزنش کرده و مسیر دولت را منجر به تنگ تر شدن معیشت مردم معرفی میکند.
گروه سیاسی-رجانیوز: احمد توکلی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که قبلا از حامیان پذیرش خواسته‌های FATF بود پس از زیاده خواهی اخیر اروپایی ها مخالفت خود با لوایج استعماری را اعلام کرده است.
 
وی چندی پیش در مطلبی با اشاره به وقاحت اروپایی‌ها در بیانیه‌نویسی اخیر و زیاده خواهی علیه ایران نوشت: "هرچه کوتاه بیاییم، طلبکارتر و گستاخ‌تر میشوند"
 
 
به گزارش رجانیوز توکلی قبلا هم از تصویب برجام حمایت کرده و بعد از بدعهدی آمریکا به انتقاد از آن پرداخته بود اما اینبار زودتر از تحمیل یک خسارت دیگر مواضع خود را اصلاح کرد. 
 
اکنون احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی درباره سازوکار مالی جدید اروپا موسوم به اینستکس خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس نامه ای نوشته است که در آن دولتی ها را به خاطراستقبال از اینستکس سرزنش کرده است و مسیر دولت را منجر به تنگ تر شدن معیشت مردم معرفی میکند.
 
وی در این خصوص نوشته است: « این فرمول تحقیرکننده حتی «نفت در برابر غذا» نیست که برای عراق زمان صدام حسین وضع کرده بودند. چون اروپایی‌ها نفت ما را نمی‌خرند فقط به عنوان یک منجی به ما اجازه می‌دهند با پول نفتی که آنها اجازه فروشش را داده‌اند، از آنها غذا و دارو را به قیمتی که فروشنده انحصارگر تعیین می‌کند بخریم تا از گرسنگی و بیماری نجاتمان بدهند! فقط به این تحقیر بسنده نشده است. بیانیه همچنین برای ایران تکلیف تعیین می‌کند که شرکتی شفاف تشکیل دهد که طرف معامله باشد. تازه این سازوکار که معلوم نیست چه وقت اعمال می‌شود مشروط است بر اینکه ایران به سرعت FATF را بپذیرد!»
 
وی با اشاره به زیاده خواهی غرب در خصوص قدرت منطقه ای و موشکی و حتی اتهام زنی به ایران در خصوص انجام عملیات های تروریستی در اروپا و درخواست از ایران برای جلوگیری از اعدام قاچاقچیان مواد مخدر گفت: «در قبال این همه تحقیر و توهین و استکبار و زیاده‌خواهی و عهدشکنی و حق به جانبی اروپا و دخالت‌های ناروا در مسائل داخلی ما، سخنگوی وزارت خارجه از اینستکس، سازوکار ضد منافع ملی ایران، استقبال می‌کند و آن را «بی‌شک گامی مهم و مثبت» تلقی می‌کند و گله‌مندی نسبت به اروپا را به خاطر تأخیر از دست نمی‌دهد. در بیانیه‌ای، وزارت خارجه نیز از «مواضع مثبت اعلامی اروپا» استقبال می‌کند. حتی سخنگوی محترم در مقام وکیل مدافع سه کشور اروپایی تأخیر را نیز مدلل می‌سازد.»
 
توکلی سپس مواضع منفعلانه دولت در قبال اروپا را به شدت مورد انتقاد قرار داده و می گوید: « آقای رئیس‌جمهور! و آقایان وزرا! کسر شأنشان نیست این رفتار متکبرانه، مزورانه و عهدشکنانه را مثبت می‌نامند؟ خواری و زبونی در قبال اروپا جواب نمی‌دهد، ماجرای خروج دسته‌جمعی سفرای کشورهای اروپایی در جریان میکونوس و برخورد قاطع رهبری که در خور شأن ملت ایران بود و بازگشت بلاشرط و همراه با سرافکندگی همه آنان را به یاد داشته باشید. در این باره گفتنی‌ها زیاد است.»
 
به نظر می رسد احمد توکلی که حالا مواضع اشتباه قبلی خود را اصلاح کرده است در رای گیری در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با پذیرفتن لوایح استعماری همراه نشود. همین امر امید ایجاد می کند تا برخی دیگر از ناآگاهان نسبت به استمرار دشمنی های غرب در قالب FATF و ایسنتکس بیدار شده و با اجابت خواسته های ملت و رای مخالف به این رویه غلط راه معیشت مردم را سخت تر نکنند.  
 
متن کامل نامه احمد توکلی بدین شرح است:
 
اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
 
 این روزها اروپا دو موضع‌گیری رسمی در ارتباط با ایران داشته است. این مواضع و واکنش وزارت خارجه نگران‌کننده و مغایر منافع ملی است. چون مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی در حال تصمیم‌گیری پیرامون لوایح مربوط به FATF است، همه تحرکات در غرب در این ارتباط باید لحاظ شود تا تصمیم نهایی به نفع ملت ایران گرفته شود.
 
1- بعد از 9 ماه گفتگوی ما با اروپا، پنجشنبه 11/11/ 1397، وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیه مشترکی سازوکاری را اعلام کردند موسوم به اینستکس، سازوکار حمایت از تبادلات تجاری (INSTEX=INstrument for Supporting Trade EXchanges) که در این بیانیه چنین تعریف شده است: «سازوکاری است که اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران و دور زدن تحریم‌های آمریکا»[1] و «نهادی است که از تجارت مشروع اروپا با ایران حمایت می‌کند، با تمرکز ابتدایی بر بخش‌هایی که برای مردم ایران اساسی است، مانند دارو، تجهیزات پزشکی و اقلام غذایی کشاورزی» این شرکت خصوصی است و تجارت را با شرکت خصوصی مشابه ای در ایران انجام می‌دهد. این شرکت فقط ثبت شده و هنوز روش و ضوابط کار مشخص نیست! و به دلیل مشکلات فنی تبیین طرز کارش ماه‌ها زمان خواهد برد. البته این نهاد یک انحصارگر فروش است؛ چرا که کشورهای دیگر، اگر بخواهند، از طریق اینستکس به این تجارت وارد می‌شوند. گرچه اینستکس لفظ تجارت را به غذا و دارو محدود نمی‌کند، ولی آغاز از این کالاها که به طور رسمی و بین‌المللی تحریم پذیر نیست، به معنی این است که اروپا قصد هیچ مقاومتی در قبال آمریکا را ندارد و اگر بتواند حداکثر به همین بسنده می‌کند.
 
2- این فرمول تحقیرکننده حتی «نفت در برابر غذا» نیست که برای عراق زمان صدام حسین وضع کرده بودند. چون اروپایی‌ها نفت ما را نمی‌خرند فقط به عنوان یک منجی به ما اجازه می‌دهند با پول نفتی که آنها اجازه فروشش را داده‌اند، از آنها غذا و دارو را به قیمتی که فروشنده انحصارگر تعیین می‌کند بخریم تا از گرسنگی و بیماری نجاتمان بدهند! فقط به این تحقیر بسنده نشده است. بیانیه همچنین برای ایران تکلیف تعیین می‌کند که شرکتی شفاف تشکیل دهد که طرف معامله باشد. تازه این سازوکار که معلوم نیست چه وقت اعمال می‌شود مشروط است بر اینکه ایران به سرعت FATF را بپذیرد!
 
3- سه روز پیش 4 فوریه 2019، شورای اروپا در جمع‌بندی خود از وضعیت بین اروپا و ایران، در حالی که با صراحت «از اجرای تمام و کمال و مؤثر تعهدات برجامی ایران» یاد می‌کند، از خیانت و عهدشکنی هم‌پیمان اصلی‌اش تنها اظهار تأسف می‌نماید؛ و در حالی که مکرراً تکالیفی بر ایران بار می‌کند، بار دیگر وقیحانه منت بر سر ایران می‌گذارد که اینستکس را برای تجارت به ویژه در حوزه «مربوط به حیات مردم ایران» عملیاتی می‌کند. فعالیت این سازوکار نیز تابع قوانین اروپا و قطعنامه‌های شورای امنیت است!
 
4- شورای اروپا همچنین نسبت به نقش ایران در تنش‌های منطقه از طریق حمایت نظامی و سیاسی از بازیگران غیردولتی در سوریه و لبنان اظهار نگرانی می‌کند و مؤکداً از ایران می‌خواهد که در سوریه و یمن کاملاً از نقشه و برنامه سازمان ملل تبعیت کند.
 
5- شورای اروپا همچنین نگرانی جدی خود را از فعالیت‌های موشکی بالستیک ابراز می‌دارد و ایران را به ترک این فعالیت‌ها فرامی خواند. فعالیت‌هایی که به زعم آنان بی‌اعتمادی و بی‌ثباتی را در منطقه افزون می‌سازد.
 
6- در این جمع‌بندی ایران متهم به حمایت از عملیات تروریستی در کشورهای اروپایی می‌شود و از ایران مؤکداً خواسته می‌شود که حقوق بشر را رعایت کند و از اعدام قاچاقچیان مواد مخدر دست بکشد، رعایت حقوق کودکان و زنان و دختران و اقلیت‌های قومی و مذهبی و آزادی‌های بنیادی از دیگر خواسته‌های اروپا از ایران است.
 
7- در قبال این همه تحقیر و توهین و استکبار و زیاده‌خواهی و عهدشکنی و حق به جانبی اروپا و دخالت‌های ناروا در مسائل داخلی ما، سخنگوی وزارت خارجه از اینستکس، سازوکار ضد منافع ملی ایران، استقبال می‌کند و آن را «بی‌شک گامی مهم و مثبت» تلقی می‌کند و گله‌مندی نسبت به اروپا را به خاطر تأخیر از دست نمی‌دهد. در بیانیه‌ای، وزارت خارجه نیز از «مواضع مثبت اعلامی اروپا» استقبال می‌کند.
 
8- حتی سخنگوی محترم در مقام وکیل مدافع سه کشور اروپایی تأخیر را نیز مدلل می‌سازد.
 
9- آقای رئیس‌جمهور! و آقایان وزرا! کسر شأنشان نیست این رفتار متکبرانه، مزورانه و عهدشکنانه را مثبت می‌نامند؟ خواری و زبونی در قبال اروپا جواب نمی‌دهد، ماجرای خروج دسته‌جمعی سفرای کشورهای اروپایی در جریان میکونوس و برخورد قاطع رهبری که در خور شأن ملت ایران بود و بازگشت بلاشرط و همراه با سرافکندگی همه آنان را به یاد داشته باشید. در این باره گفتنی‌ها زیاد است. بنده ان شاء الله به زودی نشان خواهم داد که چرا خواری و زبونی در این عرصه معیشت را بر مردم تنگ‌تر می‌سازد؛ و عزت ملت را نیز بر باد می‌دهد.
 
10- برادران و خواهران ارجمند! همه در تلاشیم که گره از کار و معیشت مردم باز کنیم. تردیدی در این امر نه در دولت، نه در مجلس و نه در مجمع نسبت به تعارض این فرایند با استقلال و عزت و آزادی ملت ایران ندارد. در این بحثی نیست. بحث تنها بر سر این است که کدام انتخاب، پذیرش یا رد خواسته‌های مستکبران در گره‌گشایی از کار و معیشت مردم مؤثرتر است.




Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه