رئیس قوه قضائیه از مشهد می‌آید؟!/
کد خبر: ١٥٨٩٨٧ تاریخ انتشار: ١٧ دي ١٣٩٧ - ١٣:٥٥
صفحه نخست » مطالب وسط
رئیس قوه قضائیه از مشهد می‌آید؟!/

 زمزمه ها انجام تغییرات در دستگاه قضایی و آستان قدس این روزها به اوج خود رسیده و روزی نیست که در شبکه های اجتماعی خبر از تغییرات قریب الوقوع در این دو نهاد پر اهمیت نباشیم. آخرین خبرها حاکی از قطعیت انتخاب رئیس جدید قوه قضائیه از شهر مشهد و البته مطرح شدن دو گزینه برای تولیت آستان مقدس امام رضا(ع) دارد؛ هرچند این موضوعات فقط گمانه زنی هایی است که در فضای خبری، رسانه ای و شبکه های اجتماعی با قوت مطرح می شود.

به گزارش «تابناک»، آیت الله «صادق آملی لاریجانی» ششمین رئیس قوهٔ قضائیهٔ جمهوری اسلامی است که از ۲۳ مرداد ۱۳۸۸ با حکم رهبر انقلاب، جانشین آیت الله «سید محمود هاشمی شاهرودی» شد. او که در سال ٔ ۱۳۳۹ در نجف اشرف متولد شده است، اکنون نزدیک به 10 سال ریاست دستگاه قضا را بر عهده دارد و طبق روالی که پیش از این هم وجود داشته در پایان دوره پنج ساله دوم، با تشخیص رهبری، جای خود را به رئیس جدید قوه قضائیه خواهد داد.

انتصاب آیت‌الله آملی و گمانه‌زنی‌ها درباره دستگاه قضایی

آیت الله آملی لاریجانی پیش از ریاست قوه قضائیه، یکی از فقهای شورای نگهیان در دوره های چهارم و پنجم آن بود. مدت زمان حضور رئیس قوه قضائیه در جایگاه یکی از فقهای شورای نگهبان از سال 80 و زمانی که او جایگزین آیت الله «رضا استادی» بود، شروع شد و در سال 88 که به عنوان رئیس قوه قضائیه برگزیده شد، جای خود را به آیت الله «سید محمود هاشمی شاهرودی» داد؛ حالا با درگذشت رئیس فقید مجمع او بار دیگر با حکم رهبر انقلاب علاوه بر ریاست مجمع به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان معرفی شده است.

این انتصاب و مسائلی که در حکم رهبری خطاب به رئیس فعلی دستگاه قضایی مطرح شد با توجه به نزدیک شدن پایان مأموریت آیت الله آملی لاریجانی در قوه قضائیه، باعث شده تا اخبار و گمانه زنی های زیادی پیرامون انتخاب جانشین برای وی در شبکه های اجتماعی و رسانه های جمعی دست به دست شود. این خبرها با انتشار یک توئیت از سوی یکی از روزنامه نگاران شکل جدی تری به خود گرفت.

رئیسی جدی‌ترین گزینه برای قوه‌قضائیه

اگرچه تاکنون نام چند گزینه به عنوان چهره های احتمالی که ریاست دستگاه قضایی را پس از آیت الله آملی لاریجانی بر عهده خواهند گرفت، شنیده شده است، اما عمده خبرهایی که در این زمینه مطرح می شود، حاکی از احتمال ریاست حجت الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» تولیت آستان قدس رضوی بر قوه قضائیه است؛ هرچند او خود تاکنون واکنشی که حاکی از وقوع چنین اتفاقی باشد، نشان نداده است.

اما هفته گذشته، حجت الاسلام والمسلمین «جعفر منتظری» دادستان کل کشور به عنوان اولین مقام قضایی به خبر انتصاب حجت الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» به ریاست قوه قضاییه واکنش نشان داد. دادستان کل کشور در حاشیه نشست حقوقی کاربردی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا خبر تعیین حجت الاسلام رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه ـ که این روزها در فضای مجازی منتشر شده ـ گفت: فعلا فضای مجازی است.

این شاید جدی ترین واکنشی باشد که نشان می دهد معاون اول سابق قوه قضائیه و دادستان پیشین کل کشور که مدتی است رخت خدمت در بارگاه امام رئوف را به عنوان تولیت آستان قدس رضوی بر تن کرده، بیش از همیشه به کرسی ریاست دستگاه قضایی نزدیک است. موضوعی که طی روزهای اخیر بیش از هر زمان دیگری جزو مطالب داغ فضای مجازی است تا جایی که بسیاری از افرادی که از احتمال این انتصاب خبر می دهد، زمان وقوع آن را طی روزهای آتی می دانند.

واکنشی که شایعه تغییر را به واقعیت نزدیک کرد

این موضوع نشان می دهد که رایزنی ها برای انتخاب رئیس جدید قوه قضائیه در حال انجام است و همانطور که دادستان کل کشور هم گفته ممکن است تا تبدیل شدن شنیده ها، گمانه ها، حرف و حدیث ها و خبرهای غیر رسمی به اخبار رسمی و حقیقی تنها کمی زمان ببرد. این مساله اتفاقی طبیعی است؛ چراکه رئیس قوه قضائیه در ماه های پایانی مسئولیت 10 ساله خود قرار دارد و از طرفی دو وظیفه سنگین ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان را متحمل می شود.

درست چند هفته قبل بود که خبری غیر رسمی مبنی بر درخواست جمعی از معاونان، قضات و کارکنان قوه قضائیه از رهبر انقلاب برای انتصاب حجت الاسلام و المسلمین «سید ابراهیم رئیسی» به عنوان رئیس قوه قضائیه در شبکه های اجتماعی مطرح شد و پس از آن باز هم خبر غیررسمی از قطعی شدن انتخاب او به عنوان جانشین آیت الله آملی لاریجانی منتشر شده؛ موضوعی که دادستان کل کشور هم آن را رد نکرده است.

واکنش مبهم رئیسی به احتمال پذیرش ریاست قوه قضائیه و ترک استان قدس

اما اولین واکنش «سید ابراهیم رئیسی» به شایعات ترک آستان قدس رضوی از سوی او اینگونه بود که پس از قوه گرفتن شایعات در فضای مجازی مبنی بر ترک آستان قدس رضوی از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در صفحه ایسنتاگرامی خود با انتشار مطلبی با تیتر «این راه را با قوت ادامه می دهیم» به در پیش گرفتن نگاه تحولی در برنامه های خود اشاره کرده بود.

همچنین تولیت آستان قدس رضوی در مواجهه با سئوال خبرنگاران که از او درباره مطرح شدن شایعه رفتنش از آستان قدس رضوی به قوه قضائیه که در حاشیه آئین عملیات اجرائی شهرک علم و فن‌آوری عالم آل‌محمد عنوان شد، گفته بود که «در حال حاضر مشغول خدمت‌رسانی در آستان قدس رضوی هستم و هیچ حسی جز خدمت در این بارگاه مقدس ندارم.»

گزینه‌های مطرح برای تولیت آستان قدس

در همه این گمانه زنی ها که برخی آن را واقعیت هایی که در روزهای آتی اتفاق خواهد افتاد و برخی آن را صرفا شایعه می خوانند، فصل مشترک، انتخاب رئیس قوه قضائیه است؛ ضمن اینکه در صورتی که این انتخاب از مشهد مقدس باشد؛ باید تغییراتی در رأس آستان قدس صورت بگیرد که در این رابطه هم از چهره هایی نظیر حجج اسلام «سید محمد حسن ابوترابی فرد» عضو شورای حل اختلافات قوا، امام جمعه موقت تهران و نایب رئیس سابق مجلس و «سید مهدی خاموشی» رئیس سابق سازمان تبلیغات اسلامی و رئی فعلی سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان دو گزینه جدی برای تصدی تولیت آستان قدس رضوی یاد می شود.

اما دیگر تغییری که در استان خراسان رضوی صورت گرفته است، انتصاب «علیرضا رزم‌حسینی» استاندار 57 ساله و جدید این استان است که فردا یا پس فردا کار خودش را رسما در ساختمان سفید خیابان بهار مشهد آغاز خواهد کرد. استاندار استان کرمان در دولت یازدهم و سال ابتدایی دولت دوازدهم بوده و تحصیلکرده کارشناسی علوم اقتصادی و بازرگانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان است. رزم حسینی را یکی از چهره های موفق در اجرای تدابیر رهبر انقلاب به منظور بهره گیری از مساله اقتصاد مقاومتی معرفی می کنند.





Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه